Oogzalf

Oogzalf is een vorm van oogverzorging die meestal gebruikt wordt om droge, branderige en geïrriteerde ogen te verzachten. Oogzalf heeft een wat vettige samenstelling. U kunt deze ook op uw oogleden en zelfs op uw wenkbrauwen smeren, ter verlichting van bepaalde irritaties. Oogzalf kan onder andere door uw arts worden voorgeschreven als u last blijft houden van droge ogen, maar u kunt zelf ook oogzalf kopen die u helpt bij het verlichten van de klachten.

De vettigheid van oogzalf

Zoals gezegd is oogzalf van zichzelf nogal vettig. Dat houdt in dat u, na gebruik ervan, een lichte waas kunt ervaren en daardoor iets minder scherp ziet. Daarom raden we aan om oogzalf vooral ‘s avonds te gebruiken, voordat u gaat slapen. Op deze manier kan het product zijn werk doen, zonder dat uw zicht daardoor merkend beïnvloed wordt en u mogelijke risico’s loopt op ongelukken (autorijden etc.). Wanneer u dan wakker wordt, zult u merken dat uw ogen een stuk prettiger aanvoelen en dat u minder last heeft van droogheid en een branderig, jeukend gevoel.

Bied uw ogen de juiste verzorging

Het gebruiken van producten zoals oogzalf, kan ertoe bijdragen dat u uw dagen weer prettiger doorkomt. U heeft tenslotte weinig tot geen last meer van de klachten die u had, waardoor u zich gewoon weer op de leuke dingen kunt concentreren. Werken de middeltjes die u gebruikt niet, of twijfelt u of u een bepaald product kunt toepassen? Neem dan even contact op met uw arts of oogspecialist. Deze kan u precies vertellen over uw klachten en het ontstaan ervan. Bovendien kan uw arts ook meer zeggen over het effect van de oogzalf die u graag wil gaan gebruiken.

alcon
cooper-vision
johnson__johnson_vision_care
bausch_and_lomb_logo_2010.svg_
cb_5

Start typing and press Enter to search