Vermoeide ogen

Heeft u wel eens last van vermoeide ogen? Dan wilt u vast graag iets doen aan deze vervelende kwaal. Wij leggen u graag uit wat de vermoeide ogen symptomen zijn en wat u zelf zou kunnen doen om deze klachten te verminderen of te verhelpen.

Werkt u op kantoor?

Vermoeide ogen ontstaan vaak door de omgeving: we zien het bijvoorbeeld veel terug bij mensen die op kantoor werken en daarbij lang naar een beeldscherm kijken. Niet alleen het kijken zelf kan zorgen voor vermoeide, prikkende ogen, maar bijvoorbeeld ook de positie van het computerscherm draagt daaraan bij. Zelfs de scherpte van het beeld, de helderheid en de kleuren hebben invloed op uw zicht. Wanneer u op het werk vaak last heeft van vermoeide, dichtvallende ogen en hoofdpijn, of u komt vaak thuis met deze klachten, kan het dus heel verstandig zijn om op uw werk eens na te gaan of bepaalde dingen kunnen veranderen. Dit kunnen instellingen van het scherm zijn, maar u kunt ook wat vaker pauze nemen of zorgen dat uw beeldscherm niet te hoog staat/hangt.

Daglicht vs. kunstlicht

Ook het verschil tussen daglicht en kunstlicht kan sterk bijdragen aan vermoeide ogen. Uw ogen halen een groot deel van hun voeding uit daglicht. Om vermoeide ogen te voorkomen is het dus goed als u bij een raam in de buurt zit, of u nu op kantoor aan het werk bent of uw dag op een andere plek doorbrengt. Kunt u niet om de nodige lading kunstlicht heen, zorg er dan voor dat dit licht niet weerkaatst op uw beeldscherm. Knijpen met de ogen om de tekst op het scherm beter te kunnen zien, is erg vermoeiend voor uw ogen. Ook een boek lezen wanneer het daar eigenlijk te donker voor is, kan zorgen voor dit soort oogklachten.

Hoe kunt u zelf vermoeide ogen verhelpen?

Naast de genoemde tips zijn er diverse oogzorg producten op de markt die kunnen helpen de klachten te verlichten. Zo kan het voor u bijvoorbeeld prettig zijn om na een lange dag een verkoelend oogmasker te gebruiken, of om voor oogdruppels te kiezen die uw droge ogen weer wat rust geven.
alcon
cooper-vision
johnson__johnson_vision_care
bausch_and_lomb_logo_2010.svg_
cb_5

Start typing and press Enter to search