Oogdruppepls

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om uw ogen gezond te houden. Er zijn talloze dingen die u zelf kunt doen of gebruiken om de gezondheid van uw ogen te waarborgen. U kunt bepaalde voeding kiezen (van wortels is bekend dat ze goed zijn voor uw ogen), bepaalde oogsupplementen nemen of u kunt uw ogen zelf verzorgen, door middel van druppels of crèmes. Oogdruppels zijn er om bepaalde klachten te verlichten of weg te nemen. Heeft u bijvoorbeeld wel eens droge ogen, of een branderig, jeukend gevoel rond uw ogen? Dan kunnen oogdruppels helpen.
Droge of geïrriteerde ogen kunnen allerlei oorzaken hebben. Een veelvoorkomende oorzaak is hooikoorts. Heeft u last van hooikoorts, dan zijn er diverse soorten oogdruppels op de markt waarmee u het branderige gevoel kunt verzachten. Oogdruppels voor droge ogen, bijvoorbeeld. U komt dan weer beter de dag door en wordt minder beïnvloed door de klachten die hooikoorts en andere allergieën met zich meebrengen.

Het druppelen zelf

Misschien heeft u al wel eens eerder oogdruppels gebruikt. Soms worden ze ook voorgeschreven door de huisarts, bij bepaalde klachten. Oogdruppelen zelf is niet altijd even gemakkelijk, bovendien vinden sommige mensen het spannend of zelfs eng om de druppels in het oog te doen. Er zijn ook mensen die het fout doen, zonder dat zelf te weten. Om ervoor te zorgen dat oogdruppels precies het effect hebben dat u voor ogen heeft, moeten de druppels goed in het oog vallen. Het is daarbij belangrijk dat u ook goed rekening houdt met hygiëne, om verdere klachten te voorkomen. Hieronder enkele tips voor het gebruiken van oogdruppels.

Tips!

Houd deze tips in het achterhoofd zodat het product optimaal kan werken.

  • Lees de bijsluiter voor gebruik.
  • Houd rekening met de houdbaarheid van het product.
  • Doe contactlenzen altijd uit voor het druppelen. Harde lenzen mogen daarna direct weer worden ingedaan, zachte lenzen pas na een half uur.
  • Laat als test een druppel op een doekje vallen, zodat u weet hoe hard u moet knijpen voor de druppel valt.
  • Was uw handen van tevoren met zeep en droog ze af aan een stuk papier (niet aan een vaker gebruikte handdoek, vanwege hygiëne).

alcon
cooper-vision
johnson__johnson_vision_care
bausch_and_lomb_logo_2010.svg_
cb_5

Start typing and press Enter to search