Oogverzorging

Oogverzorging is een brede term die we gebruiken om alle producten mee aan te duiden die bedoeld zijn om de gezondheid van uw ogen te bevorderen. De meeste van deze producten zijn gewoon vrij te gebruiken, zonder dat u daar een recept van een arts of oogspecialist voor nodig heeft. Op deze website verdelen wij oogverzorging in drie categorieën: oogzalf, oogdruppels en oogsupplementen. Oogzalf en oogdruppels worden voornamelijk gebruikt om klachten te verlichten, zoals droge ogen, een branderig gevoel en irritatie. Oogsupplementen daarentegen gebruikt u vooral om de gezondheid van uw ogen op peil te houden en risico’s op onder andere LMD (Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie) te verminderen.

Iedereen is anders

De producten die voor uw partner werken, hoeven niet hetzelfde effect te hebben op uw ogen. Waar de één het fijn vindt om druppels te gebruiken, werkt bij de ander de oogzalf weer beter. Juist omdat iedereen zo anders is, en onze ogen allemaal andere behoeften hebben, is het verstandig om op zoek te gaan naar oogverzorging die bij u past. Probeer af en toe iets uit, maar wees voorzichtig en vraag raad bij uw arts als u twijfels heeft. Zo maakt u altijd een gezonde keuze voor uw ogen.

Controle is zeer belangrijk

Natuurlijk kunt diverse producten gebruiken om uw ogen goed te verzorgen en rust te geven. Zeker wanneer u klachten hebt die duidelijk worden verlicht door deze middelen. Toch benadrukken wij ook dat controle bij een specialist heel belangrijk is, wanneer u uw ogen graag zo gezond mogelijk wil houden. Bij een controle wordt niet alleen meer duidelijk.

alcon
cooper-vision
johnson__johnson_vision_care
bausch_and_lomb_logo_2010.svg_
cb_5

Start typing and press Enter to search