Geïrriteerde ogen

Irritaties aan de ogen komen niet zelden voor en kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Een oog is heel gevoelig en omdat het oogoppervlak iedere dag wordt blootgesteld aan lucht, stofjes, make-up en andere elementen, kan een geïrriteerd oog snel ontstaan. U kent ongetwijfeld de ‘gewone’ oorzaken van irritaties, zoals een allergische reactie, fietsen met tegenwind, lenzen die niet goed zitten, prikkende ogen door shampoo, en ga zo maar door. Dit zorgt voor vervelende klachten, die u bijvoorbeeld erger maakt wanneer u in uw ogen wrijft. Het is soms echter moeilijk om van de ogen af te blijven, zeker als ze door de irritatie ook zijn gaan jeuken.

Wanneer raken ogen geïrriteerd?

Uw ogen raken geïrriteerd als ze niet schoon zijn, als er iets tegen het oogoppervlak botst (bijvoorbeeld wanneer u met uw vinger per ongeluk in uw oog prikt) of als er te weinig traanvocht wordt aangemaakt. Het droge, branderige gevoel zorgt er vervolgens voor dat u veel aan het knipperen bent, gaat wrijven, te maken krijgt met slecht zicht en dat u misschien zelfs hoofdpijn krijgt als gevolg van de irritaties.

Wat kunt u zelf doen?

Geïrriteerde ogen of geïrriteerde oogleden wilt u natuurlijk graag rust geven. Dat kan door bijvoorbeeld een speciaal oogzorg producten te gebruiken, zoals een verkoelend oogmasker of druppels die het droge, branderige gevoel wegnemen. Wanneer u vaker of langer last heeft van geïrriteerde ogen ‘dan normaal’, is het verstandig om contact op te nemen met een oogspecialist. Het kan zijn dat u contactlenzen of lenzenvloeistof gebruikt die niet bij uw ogen passen, of dat er een stofje in zit waar u niet goed tegen kunt. Een specialist kan in dit soort gevallen altijd advies geven over een mogelijke oplossing.

alcon
cooper-vision
johnson__johnson_vision_care
bausch_and_lomb_logo_2010.svg_
cb_5

Start typing and press Enter to search