Oogsupplementen

Oogsupplementen gebruikt u als het ware als een extra vitamine voor uw ogen. Het zijn capsules die u slikt, ter ondersteuning van een gezonde oogfunctie of om het risico op bepaalde aandoeningen te verkleinen. Zo zijn er bijvoorbeeld capsules die u kunt slikken als preventieve behandeling van LMD, Leeftijdsgebonden Maculadegeneratie. Wanneer u graag zoveel mogelijk aandacht besteed aan de gezondheid van uw ogen, kunt u oogsupplementen een vast onderdeel maken van uw dagelijkse voeding.

Aanvulling op gezonde voeding

Ons lichaam (en onze ogen!) hebben veel vitamine A, D, E en K nodig. Natuurlijk kunt u proberen deze vitaminen voor een groot deel uit supplementen te halen, maar gezonde voeding is daarnaast ook erg belangrijk. Supplement betekent tenslotte aanvulling, en niet vervanging. De combinatie van gezond en gevarieerd eten met de supplementen die u daarnaast wil gebruiken, kunnen ervoor zorgen dat u minder gezondheidsrisico’s loopt als het gaat om de gezondheid van uw ogen.

Tips bij gebruik

Wanneer u voor het eerst oogsupplementen gaat gebruiken, zijn er een aantal tips waar u rekening mee kunt houden. Eigenlijk geldt dit ook voor supplementen in het algemeen:
  • Lees de bijsluiter.
  • Houd u aan de dosering die vermeld staat.
  • Gebruik niet zomaar een supplement: wees bewust van de stoffen die u inneemt.
  • Niet alle supplementen zijn te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld zwanger bent of bepaalde medicijnen gebruikt

Wanneer u een specifieke reden heeft om oogsupplementen te willen gebruiken, is het altijd verstandig om onder controle te blijven van uw oogarts. Deze kan u bijvoorbeeld vertellen of het supplement dat u wil nemen écht bijdraagt. Houd er in alle gevallen rekening mee dat een oogsupplement bedoeld is als algemene onderhoud van uw ogen, om in algemene zin bepaalde gezondheidsrisico’s te verminderen.

alcon
cooper-vision
johnson__johnson_vision_care
bausch_and_lomb_logo_2010.svg_
cb_5

Start typing and press Enter to search